به گزارش فائزون، دوران هشتساله دفاع مقدس، بخش مهمی از هویت تاریخی ایران اسلامی را تشکیل میدهد، دورانی که مردمان این مرزوبوم با انگیزه و روحیهای اسطورهای که ناشی از باورهای دینی و علایق ملی بود، پنجه در پنجه خصم در افکندند.
حضور پر شور مردم در جبهه بهموقع تجاوز عراق به مرزهای ایران و آغاز جنگی گسترده علیه نظام جمهوری اسلامی، مرهون رهبری کاریزماتیک حضرت امام خمینی (ره) است، بزرگمردی که از سیویکم شهریورماه ۱۳۵۹ بهطور توأمان دو موقعیت سرنوشتساز رهبری سیاسی جامعه و فرماندهی نظامی جنگ را به پیش بردند و جنگ تحمیلی را به دفاعی مقدس و حماسهای باشکوه برای ملت ایران مبدل کردند.
اما نکته مهم در جنگ هشت ساله ایران با عراق، فرماندهی فرماندهان جوان و انقلابی بود که با ابتکارها و ایده های خود در دفاع مقدس توانستند پوزه صدام و حامیانش را به خاک مالیدند؛ آن هم با دستان خالی و آنچه که زمینه پیروزی سربازان اسلام در برابر ارتش کفر فراهم آورد، نه تجهیزات و آموزشهای نظامی، بلکه مقوله هدف، انگیزه و رهبری بود که در بسیاری از عملیات ها موانع موجود را برداشتند.
جوانان در دوران جنگ تحمیلی به فرماندهانی تبدیل شدند که با استفاده از هوش و درایت خود توانستند در بسیاری از نبردها نیروهای مردمی را فرماندهی کنند و دشمن بعثی را در کسب پیروزی ناکام بگذارند. جوانانی همچون قاسم میرحسینی، عالی، محبعلی فارسی و محمدحسین پودینه و جمعی دیگر از این جوانان توانستند در کنار دیگر رزمندگان یک تنه در مقابل استکبار جهانی بایستند.
خلاقیتها و ابتکارات فرماندهان جوان و مدیریت آنان در جنگ کمنظیر بود
علی کیخا، کارشناس سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه صفحات تاریخ پرافتخار دفاع مقدس مالامال از مجاهدتهای غرورآفرین جوانان ایران است، گفت: خلاقیتها و ابتکارات فرماندهان جوان و مدیریت آنان در جنگ در تاریخ جنگهای نظامی جهان کمنظیر بود، بهطوری که بنبستهای بزرگی را از سر راه برداشت.
وی افزود: یکی از معجزات دفاع مقدس وجود جوانانی بود که فرماندهی و مدیریت نیروهای مردمی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را برعهده گرفتند و اکثر این افراد متولد دهه چهل بودند، فرماندهان جوانی که از قشر عادی مردم بودند در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشکرها، تیپ ها وگردان های عملیاتی در آن دوران را برعهده داشتند.
این کارشناس ادامه داد: مردم استان سیستان و بلوچستان مردمی مومن و وفادار به نظام و رهبری هستند که با حضور در صحنههای مختلف بصیرت و علاقمندی خود را در پاسداری از آرمانهای انقلاب اسلامی، شهدا و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب نشان دادهاند.
وی تصریح کرد: حضور حماسی رزمندگان و بسیجیان سیستان و بلوچستان در جبهههای دوران دفاع مقدس نشأت گرفته از روحیه ایثارگری و شهادت طلبگی و وفاداری به انقلاب و همچنین تبعیت از فرامین امام خمینی(ره) در دفاع از کشور و نظام بوده است.
«حاج قاسم میرحسینی» شهید شاخص و شناسنامه هویتی مردم سیستان و بلوچستان است
کیخا ادامه داد: محمدحسین پودینه، قاسم میرحسینی، علی اکبر کرد، اصغر قنبری، غلامرضا باغبانی اولین گروه پاسداران اعزامی از سیستان و بلوچستان جهت دوره فرماندهی به تهران پس از آن به جبهه های جنگ بودند و مسئولیت نیروهای اعزامی از سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان در لشکر 41 ثارالله برعهده داشتند و دوره فرماندهی گردان در سال 1360 در عملیات بیت المقدس را برعهده داشتند.
وی گفت: مدیریت این جوانان در هدایت نیروها بسیار موثر بود و این فرماندهان جوان برای تک تک نیروهای اعزامی در جنگ ارزش قائل می شدند و همرنگ جماعت بودند و این یکی از مهم ترین خصوصیات فرماندهان در دفاع مقدس بود.
کیخا با اشاره به سبک رهبری فرماندهان در دوران دفاع مقدس تشریح کرد: سبک رهبری و مدیریت فرماندهان در دوران دفاع مقدس برگرفته از معیارهای دین اسلام و روشی که پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام علی (ع) در جنگ ها به کار می بردند و رزمندگان و فرماندهان جوان در زمان جنگ الگوی آنان بود.
وی با بیان اینکه شهید «حاج قاسم میرحسینی» شهید شاخص و شناسنامه هویتی و نماد عزت و آزادگی مردم سیستان و بلوچستان است، خاطرنشان کرد: شهيدان مظهر عزت و افتخار پايان ناپذير براي ايران اسلامي هستند و ياد و نام آنان در تاريخ ثبت شده است و این شهيد بزرگوار و ساير شهدا عزت و اقتدار را براي نظام اسلامي و ملت سرافراز ايران به ارمغان آوردند.
انتهای پیام/