فائزون|۲۸ تیر ۱۳۶۶

کدخبر : 9793 | تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۹/۷|۱۲:۲۹

تاریخ شمسی

28تیر1366

تاریخ قمری

22ذی‌القعده1407

تاریخ میلادی

19ژوئیه1987
 
خلاصه روز: 

- ادامه‌ی عملیات لشکر5 نصر در پد شرقی جزیره جنوبی مجنون. آگاه شدن فرمانده لشکر از ناکامی نیروهای این یگان در تثبیت مواضع تصرف شده به علت مشکلات و موانع پیش آمده. دستور فرماندهی برای تثبیت خطوط پدافندی و انتقال مجروحان و شهدا به عقب.

- شرح وقایع تیپ12 قائم برای تصرف ضلع غربی جزیره‌ی جنوبی مجنون. نیروهای خودی در مرحله اول بیش از اهداف تعیین شده موفق به بازپس‌گیری پد غربی شدند ولی آتش دقیق، شدید و مؤثر عراق، نیروهای خودی را مجبور به عقب‌نشینی کرد.

- عملیات مشترک انهدامی نیروهای تیپ ویژه هوابُرد سپاه و لشکر اسلامی کردستان تحت عنوان فتح8 در 150 کیلومتری عمق خاک عراق. کنترل شهرک اطروش به مدت چند ساعت، تصرف مراکز امنیتی و نظامی شهر و تخلیه اسناد و مدارک آن، کشته شدن 200 نفر از نیروهای نظامی و امنیتی عراق و انهدام یک عراده توپ 106 از نتایج این عملیات است.

- نبرد هوایی یک جنگنده ایرانی و 6 فروند میگ عراقی در نزدیکی جزیره خارک به سقوط هواپیمای ایرانی منجر شد.

- هفته‏‌نامه فرانسوی ژون‏‌آفریک: ایران از ورود 5 ناوچه ایتالیایی خریداری شده به‌وسیله عراق به خلیج‌فارس مانع شد.

- اعزام 230 نفر بسیجی رزمی تخصصی از شهر قم، سه گردان از استان گیلان، سه گردان از استان خوزستان و پنجمین اکیپ نیروهای تخصصی پزشکی از مرکز شهدای تجریش به جبهه‌ها. رحیم صفوی قائم مقام فرمانده نیروی زمینی سپاه: در ماه محرم نیروهای تازه‌ ‏نفس "حماسه‏‌سازان عاشورا" به میادین نبرد اعزام می‏‌شوند. سپاه یکم ثار‏‏الله مسئولیت اعزام 500 گردان رزمی تخصصی را بر عهده گرفته است.

- توضیحات مشاور استانداری هرمزگان درباره‌ی اقدامات دفاعی به‌عمل آمده در زمینه‌‏های دفاعی، سنگرسازی، استقرار نیروهای نظامی در جزایر و تأمین آب آشامیدنی در صورت حمله احتمالی امریکا.

- اطلاعیه‌ی ستاد کل نیروهای سه‌گانه سپاه درباره‌ی برگزاری مانور دریایی شهادت در مرداد ماه در خلیج‌فارس.

- سخنان آیت‌‏الله خامنه‏‌ای رئیس‌جمهور در شهر تبریز دربار‏‏ه‌ی اعمال نفوذ امریکا در تنظیم و تصویب قطع‏نامه شورای امنیت، موضع ایران در قبال تشنجات خلیج‌‏فارس، پیشنهادهای جمهوری اسلامی برای دور نگه‌داشتن این منطقه از بحران‌‏های فعلی، دلایل ایران برای اقدامات مقابله به‌‏مثل و تشنج موجود در روابط ایران و فرانسه.

- سخنان میرحسین موسوی نخست وزیر درباره‌ی علت تلاش‌‏های اخیر امریکا برای تصویب قطع‏‏نامه ‏شورای امنیت، شرایط مناسب برای برقراری آرامش در خلیج‏‌فارس و بحران جاری در روابط ایران و فرانسه.

- محسن رفیق‌دوست وزیر سپاه: ما به کویت هشدار می‌دهیم در صورت درگیری در منطقه اولین قربانی کویت خواهد بود. امریکا در خلیج‌فارس نقاط ضعف بسیار دارد.

- دیدار و گفت‌وگوی سفیر ایران در آلمان با هانس دیتریش‏گنشر وزیرخارجه آلمان و تقدیم نامه‌ی دکتر ولایتی به گنشر؛ در این نامه با اشاره به وضعیت فعلی روابط ایران و فرانسه و اینکه در حال حاضر فرانسه ریاست شورای امنیت را به عهده دارد و با توجه به ریاست دوره‌‏ای آلمان در شورای امنیت در هفته آینده، درخواست شده است جلسه تصمیم‌‏گیری درباره‌ی قطع‏‏نامه تا آخر ماه ژوئیه (دهم مرداد) به تعویق بیفتد. گنشر: درخواست تعویق دیرهنگام است. رجایی خراسانی: اگر شورای امنیت عاقل باشد بهتر است دو هفته صبر کند. رویتر: ایران خواستار آن است تا عراق به‌عنوان آغازگر جنگ و همچنین به‌خاطر کاربرد سلاح شیمیایی محکوم شود.

- گزارش رادیو بی‌‏بی‌‏سی از آخرین تلاش‌‏های امریکا برای فراهم ساختن مقدمات تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای حضور فعال‏‌تر و قوی‌‏تر فرانسه و انگلیس. امریکا از انگلیس و فرانسه خواسته است که در جلسه رأی‏‌گیری شورای امنیت درباره‌ی قطع‏نامه، وزرای خارجه خود را اعزام کنند.

- تاچر نخست وزیر انگلیس: اگر در 18 ماه آینده از دوران ریاست جمهوری ریگان پیشرفتی درباره‌ی صلح صورت نگیرد فرصت‏‌ها از دست خواهد رفت. کمک 32 میلیون دلاری انگلیس به عراق برای تهیه و خرید وسایل (مواد) شیمیایی سموم نباتی و دارویی از انگلیس.

- سفیر سوئیس در تهران در دیدار با یکی از مقامات وزارت خارجه، پیام امریکا درباره شروع عملیات اسکورت نفت‌کش‌‏های کویتی را ابلاغ کرد. وقتی پرچم امریکا روی نفت‌کش‌‏های کویتی نصب شد نیروی دریایی امریکا این کشتی‏‌ها را اسکورت خواهد کرد و آنها وضعیتی شبیه کشتی‏‌های امریکایی خواهند داشت. آنها حامل کالای غیرقانونی نخواهند بود.

- اظهارات یک سخن‌گوی وزارت خارجه امریکا درباره‌ی آخرین وضعیت هواپیماهای شناسایی امریکا در منطقه و همکاری دولت عربستان سعودی در واگذاری امکانات به امریکا برای گسترش فعالیت‏‏‌های جاسوسی هوایی.

- شیخ صباح ‏الاحمد ‏الصباح معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه‌ی کویت: تشکیل اجلاس شورای امنیت سازمان ملل پیروزی بزرگی برای کویت است و حاصل دعوت کویت از کشورهای بزرگ برای اسکورت نفت‌کش‌‏ها است. قدرت‏‌های خارجی از 40 سال پیش در خلیج‌فارس بوده‌‏اند. شورای امنیت باید یک نیروی چندملیتی برای محافظت از حرکت کشتی‏‌ها در خلیج‌‏فارس تشکیل دهد. کویت پول‏‌های گزافی را به عنوان مالیات و عوارض سنگینی برای حمل نفت توسط نفت‌کش‏‌های ثبت شده در امریکا می‌‏پردازد. تلاش‌های دیپلماتیک کویت در بین کشورهای اسلامی و غیرمتعهد برای توجیه موضع خود در قبال خلیج‌فارس.

- سفر عبدالستار قائم‌ مقام وزیرخارجه پاکستان به تهران و دیدار وی با آقایان میرحسین موسوی، علی‌‏اکبر ولایتی، علی‌محمد بشارتی و محمد‏جواد لاریجانی. میرحسین موسوی: ما تصمیم گرفته‌‏ایم به‏‌خاطر حفظ استقلال و آزادی کشورمان بایستیم و مقابله کنیم. عبدالستار: ابرقدرت‏‌ها سعی دارند برخلاف منافع کشورهای منطقه، در خلیج‌‏فارس تشنج ایجاد کنند. ایران در جهت ایجاد امنیت و حسن همجواری سیاست موفقی داشته است. رویتر: ایران از پاکستان درخواست کرده است که درباره‌ی بازگشت 40 تن از دیپلمات‏‌های ایرانی از پاریس به آن کشور کمک کند. روزنامه‌ی مسلم: پهلو گرفتن کشتی‌‏‏‏های جنگی امریکا در آب‏‌های کراچی تناقض میان سیاست‌‏های امریکا و پاکستان است.

- بررسی تفاوت رفتارهای امریکا و اروپا در خلیج‌‏فارس و بررسی عملکرد آنها با توجه به منافع کشورشان در رادیو بی.بی.سی نقش حیاتی نفت و صادرات کالا به این منطقه و همچنین هراس از اقدامات نسنجیده و مستقلانه‌ی امریکا در خلیج‏‌فارس منشأ اصلی اختلاف رفتارهای امریکا و اروپا است.

- وزیرخارجه فرانسه: دولت‌‏های فرانسه و ایران مذاکراتی را درباره‌ی خروج هیئت‌‏های نمایندگی دو کشور آغاز کرده‏‌اند. در اولتیماتوم ایران به فرانسه شرایط غیرقابل قبولی اعلام شده بود. فروش اسلحه به عراق از اصول سیاست خارجی ما است. ما به ایران اسلحه نخواهیم داد.

- خبرگزاری فرانسه: در اجلاس آینده‌ی اتحادیه اروپا فرانسه از کشورهای عضو این اتحادیه درخواست کمک نخواهد کرد. ال‏پائیس: ریشه‌ی تشنج میان ایران و فرانسه از اشتباه سیاسی ژاک شیراک سرچشمه می‏‌گیرد.

- اعلام حالت فوق‌العاده به اتباع فرانسه در لبنان به‌دنبال قطع رابطه‌ی سیاسی این کشور با ایران.

- گزارش مجله‌ی اقتصادی "مید" از اعطای تسهیلات اقتصادی دولت هند به عراق: هند توافق کرد که کلیه‌ی مطالبات ارزی مقاطعه‏‏‌کاران هندی را که قرار بود امسال وصول شود حداقل 28 ماه به تعویق اندازد.

- انفجار یک بمب قوی در سد سیستان خسارت‏‌های فراوانی به تأسیسات این سد وارد کرد.

ارسال نظر






captcha
ارسال