فائزون|۲۱ بهمن ۱۳۵۷

کدخبر : 10574 | تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۹/۲۲|۱۳:۳۷

تاریخ شمسی

21 بهمن 1357

تاریخ قمری

12 ربیع‌الاول 1399

تاریخ میلادی

10 فوریه 1979
 
خلاصه روز: 
- آغاز در‌گیری مسلحانه در داخل ارتش شاه به طرفداران انقلاب در نیروی هوایی و نظامیان وفادار به رژیم گذشته در ساعت 22 دیشب (1357/1/20) به هنگام تماشای مراسم استقبال امام از تلویزیون و ابراز احساسات پرسنل نیروی هوایی نسبت به‌‌ایشان. شرح چگونگی‌‌ این ماجرا به نقل از مطبوعات و از زبان ارتشبد قره‌باغی (آخرین رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران)
 
- ابزار ناتوانی نیروهای نظامی‌ و انتظامی ‌شاهنشاهی از مقابله با توزیع سلاح بین مردم در مساجد.
- ادامه هجوم نیروهای گارد به نیروی هوایی. سرازیر شدن سیل جمعیت برای کمک به مدافعان پایگاه هوایی در فرح‌آباد. انهدام پنج دستگاه تانک و تصرف سه‌دستگاه دیگر به دست مردم و خلع‌سلاح افراد گارد.
- پیام آیت‌الله طالقانی خطاب به مردم و نیروهای درگیر در مرکز آموزش دوشان‌تپه: واقعه پادگان نیروی هوایی توطئه‌ای از ناحیه بعضی از مسؤولین جزء در ارتش است ؛ ملت از مداخله‌جویی پرهیز نمایند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- انتشار اعلامیه شماره 40 فرمانداری نظامی‌در تهران در ساعت 14 مبنی‌بر افزایش ساعت منع رفت و آمد از ساعت 16:30 تا 5 بامداد و بروز هیجان و التهاب در شهر.
- انتشار اعلامیه امام‌خمینی در ساعت 16 مبنی‌بر غیرقانونی بودن اعلامیه فرمانداری نظامی‌ تهران و دعوت از مردم به نادیده‌گرفتن آن. هجوم مردم به خیابان‌ها و سنگربندی آنها به منظور مقابله با حکومت نظامی‌. همچنین صدور اعلامیه نخست‌وزیر درباره پذیرفتنی نبودن ممنوعیت اعلام شده از سوی فرماندار نظامی‌.
- تشکیل جلسه شورای امنیت ملی با شرکت شاپور بختیار (نخست‌وزیر)، میرفندرسکی (وزیر امور‌خارجه) و فرماندهان نیروهای نظامی‌ و انتظامی‌ در ساعت 18 پس از‌‌اینکه مردم به دستورهای حکومت نظامی‌عمل نکردند و تصمیم‌‌این شورا دربارة تشدید مقررات حکومت نظامی‌ و دستگیری رهبران انقلاب.
- انتشار اعلامیه شماره 41 فرمانداری نظامی‌ تهران در ساعت 20 و افزایش ساعت منع رفت و آمد تا ساعت 12 ظهر روز 22 بهمن 1357.
- گزارش لحظه به لحظه روزنامه اطلاعات از مقر امام و واکنش عمومی‌ در مقابل اعلامیه شماره 41 فرمانداری نظامی‌. پخش شایعه توطئه کودتای نظامی‌ در ساعت 22 و اعتراف‌های سرهنگ کیخسرو نصرتی (آخرین رئیس ستاد پلیس تهران) از چگونگی اجرای طرح کودتا.
- هجوم مردم به مراکز نظامی‌ و انتظامی‌ و سقوط کلانتری‌های 10، نارمک، تهران‌نو. محاصره کلانتری 6، تسلیحات ارتش در فرح‌آباد و پادگان لویزان در تهران. خلع سلاح پایگاه نوژه در همدان به دستور آیت‌الله مدنی و مسدود شدن جاده همدان به تهران و جاده ساوه به تهران به دست مردم برای جلوگیری از حرکت ستون‌های نظامی‌ به سوی پایتخت.

ارسال نظر






captcha
ارسال