خلاصه روز:
- آغاز عملیات رمضان در شرق بصره: تا آخرین ساعات امروز (ساعت 24) قرارگاه قدس، تنها در یک محور پیشرویکرده ولی موفق به تصرف اهداف خود نشده است؛ محورهای دیگر به میدان مین برخوردهاند؛ قرارگاه فجر نیز در یک محور پیشرویکرده است؛ قرارگاه فتح از چهار محور خود، در دو محور تا نزدیک هدف پیش رفته است و در دو محور نیز موفق به شکستن خط شده و در حال پیشروی به سمت اهداف خود است.
- عملیات مشترک سپاه، ارتش، ژاندارمری و بسیج در محور سلماس؛ در این عملیات 80 تن از نیروهای مسلح غیرقانونی کشته شدند؛ فهرست غنایم این عملیات.
- اجرای دومین مرحلهی عملیات برای آزادسازی محور تکاب به صائیندژ: نیروهای خودی سه روستا را آزاد و 16 کیلومتر پیشرویکردهاند. در عملیات مشترک سپاه، ژاندارمری و بسیج در منطقه بوکان، سد مخزنی زرینه رود که پس از پیروزی انقلاب در تصرف نیروهای مسلح غیرقانونی بود، به تصرف نیروهای خودی درآمد. اجرای آتش روی محلهای استقرار افراد مسلح غیرقانونی در اطراف شهر مهاباد.
- بازتاب عملیات نیروهای خودی در غرب کشور در رادیو بی.بی.سی.: نیروهای ایرانی، کردهای مسلح خودمختاری طلب را از محورهای اصلی ارتباطی در مناطق کوهستانی به عقب راندهاند.
- سازمان مجاهدین خلق در ادامهی جنایات خود، یک فرد حزبالهی را شهید کرد و خانهی وی را نیز به آتش کشید. دفتر سیاسی سپاه در مقالهای ضمن تجزیه و تحلیل عملکرد یک ساله سازمان مجاهدین خلق، با اشاره به اینکه این سازمان سقوط حاکمیت را نزدیک میدانست، دلایل این پیشبینی غلط را چنین برشمرده است: تحلیل و ارزیابی غلط آنان از اوضاع جامعه، برخورد قاطع نظام با حرکت مسلحانه سازمان، همکاری عناصر دستگیر شده سازمان با نیروهای امنیتی و تأثیر افشاگری آنان در سطح جامعه، اقدام سازمان در ترور افراد خوشنام و اقشار پایین جامعه، پیروزیهای ایران در صحنههای نبرد با عراق و تأثیر آن بر ثبات و اعتبار جمهوری اسلامی.
- در حالی که آغاز عملیات رمضان هنوز اعلام رسمی نشده است، غرب همچنان اوضاع جبهههای جنگ را با حساسیت دنبال میکند. سخنگوی وزارت خارجه امریکا: ایران آماده حمله به عراق است. عراق برای تسلط بر اروندرود جنگ را آغاز کرد ولی ایران ابتکار عمل را در دست دارد. بی.بی.سی.: اظهارات اخیر مقامات ایرانی باعث نگرانیهایی در مورد حمله ایران به عراق شده است. نیویورک تایمز: چند لشکر ایران برای حمله به بصره موضع گرفتهاند. حمله ایران برای امریکا و کشورهای کویت و عربستان مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد. واشنگتن پست: حمله ایران به عراق هراس بزرگی در چند کشور حوزه خلیجفارس به وجود آورده است. حمله ایران ممکن است کشورهای بیشتری را برای کمک به عراق بسیج نماید.
- سخنان آقای میرحسین موسوی و آقای ولایتی دربارهی قطعنامه 514: آقای موسوی: این قطعنامه در حقیقت رأی اعتماد امریکا و شوروی به صدامحسین است. نمیدانم چرا شورای امنیت طی دو سال گذشته خواب بود ولی به یکباره در پی آزاد شدن خرمشهر از خواب پرید! در حال حاضر منافع همهی قدرتهای بزرگ به خطر افتاده است. آقای ولایتی: انتظار دو سالهی ما برای کمک، دیگر بیهوده بوده، حق گرفتنی است و ملت مظلوم ما حق خود را خواهد گرفت. شورای امنیت دو سال سکوت کرد و عراق را محکوم نکرد و الان هم دلیلی ندارد که ما به قطعنامهی این شورا ارزش قائل شویم. نشریهی تایمز نیز تصویب قطعنامه را به منزلهی تأیید مواضع عراق در جنگ دانست. بی.بی.سی.: وزیرخارجه عراق تصویب قطعنامه را از لحاظ زمانی "به موقع" خواند.
- تلاش سازمانهای بینالمللی و شخصیتهای کشورهای مختلف برای پایان دادن به جنگ: دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی گفت که کمیسیون حسن نیت این سازمان تلاش جدیدی را آغاز خواهدکرد. رئیسجمهور پاکستان در ملاقات با سفیر ایران در پاکستان خواهان پایان جنگ شد. امیر کویت از ایران و عراق خواست تا به جنگ پایان دهند. روزنامه الوحده (چاپ ابوظبی): تصویر جهانیان از ایران به عنوان یک کشور توسعهطلب، نادرست است. دروازههای ایران بر روی هرکسی که خواهان صلح و یا دوستی با انقلاب اسلامی باشد، گشوده است. تلاشهایی که تاکنون برای صلح صورت گرفته است خالصانه نبوده و ایرانیها به کوششهای میانجیگران اطمینان نداشتهاند.
- معاون اول صدام اعتراف کرد که نیروهای عراقی همچنان بخشهایی از خاک ایران را در اشغال دارند.
- روزنامه "گونش" چاپ ترکیه: صدام از شروع جنگ تاکنون چهار بار از طرف افسران جوان مورد سوءقصد قرار گرفته است.
- برای دومینبار در یک هفته، بانک ملی ایران شعبهی پاریس مورد حمله دزدان مسلح قرار گرفت.
- گزارش نشریه "هرالدتریبون" دربارهی اوضاع اقتصادی ایران در اوایل سال جاری: تحلیلگران معتقد بودند که ایرانیها قادر به تأمین هزینهی مواد غذایی و حقوق کارمندان خود نخواهند بود ولی در حال حاضر ایرانیها در پول غوطه میخوردند. روزنامه اقتصادی "هندزبلات": ایرانیها عملیات اقتصادی را با سکوت و با روش صحیح انجام میدهند. ایران با افزایش صدور نفت خود را از ورشکستگی رهانید. ایران در حال سرمایهگذاری در زمینهی کشاورزی و صنعتی است. مبادلات اقتصادی ایران و آلمان افزایش یافته است.